Επικαιροτητα

"Τρέχει" το έργο ανάπλασης παραλιακού μετώπου Μαντίνεια-Κιτριές

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Διαβάστε τι αποφασίστηκε σε συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές», αποφασίστηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων μερών και συγκεκριμένα από τον Δήμο Καλαμάτας ο Αντιδήμαρχος Κουτραφούρης Βασίλης και η διευθύντρια Κουράκλη Παναγιώτα, από τον Δήμο Δυτικής Μάνης ο Δήμαρχος Χιουρέας Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος Χρηστέας Δημήτρης, ενώ από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα, ο οποίος ωρίμασε μελετητικά το έργο παρευρέθηκαν  οι Παναγιώτης Μουζακιώτης Αναπλ. Γενικός Δ/ντης,  Ευαγγελία Καραβασιά Αναπλ. Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΒΔ Τομέα και Γιάννης Μπούνδρης, Πολιτικός Μηχανικός ειδικός συνεργάτης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.820.000,00 € και αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, σε συνολικό μήκος περίπου 2,5 χλμ., ενώ προβλέπεται και η υλοποίηση συνοδών λιμενικών έργων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.

Επίσης, έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο στην ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης με σκοπό την ένταξή του.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησης της ολοκληρωμένης πλέον μελέτης, που αφορά την έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών και της ακτομηχανικής μελέτης, αλλά και την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς έκδοση σχετικής απόφασης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.