Επικαιροτητα

Η Μεγαλόπολη στο "επίκεντρο" της συνεδρίασης του Πε.Συ.

Φωτογραφία: arcadia938.gr

"Πυρ" από την αντιπολίτευση κατά του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Η σχετική ερώτηση τέθηκε από τον κύριο Γιαννακούρα, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των "επαχθών" για τις τοπικές επιχειρήσεις όρων χρηματοδοτήσεις μέσω του προγράμματος. Στο ίδιο "μήκος κύματος" κινήθηκαν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, με ορισμένες "ποιοτικές" διαφοροποιήσεις.

Οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι έδωσαν έμφαση στην άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει η περιοχή της Μεγαλόπολης, τις καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν την υλοποίηση του ΣΔΑΜ αλλά και το γεγονός πως υφίσταται κίνδυνος να χαθούν κονδύλια από την περιοχή λόγω αδυναμίας των τοπικών επιχειρήσεων να τα εκμεταλλευτούν.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αδαμόπουλος ανέφερε πως είναι θετικό πως μιλάμε για "υλοποίηση του προγράμματος" πλέον, ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια πιέζει προς την κατεύθυνση της θεσμοθέτησης 

Ο δε κ. Λαμπρόπουλος είπε πως "δεν χάνονται κονδύλια από τη Μεγαλόπολη, η εκτίμηση είναι πως θ' απορροφηθούν όλα". Επιπλέον, περιέγραψε πως θα υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι για τους τοπικούς επιχειρηματίες το μέλλον, όσον αφορά, για παράδειγμα, τη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως βασικός σκοπός είναι η τόνωση της απασχόλησης στην περιοχή, επανέλαβε πως "δεν θα χαθούν χρήματα από την περιοχή" και έδωσε έμφαση στο γεγονός πως το ΣΔΑΜ δεν αφορά μόνο επενδύσεις αλλά και υποδομές. Πάντως, ο κ. Πτωχός ξεκαθάρισε πως το ΣΔΑΜ δεν αφορά επιχειρήσεις, όπως είναι αυτές της εστίασης για παράδειγμα, αναφέροντας πως θα υπάρξουν και προγράμματα χρηματοδότησης που θ' απευθύνονται ακριβώς σε τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις. 

"Ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει σ' ένα Δήμο μόνο του. Η Περιφέρεια θ' αναπτυχθεί όλη ή θα "πατώσει". Δεν μπορεί ν' αναπτυχθεί η Μεγαλόπολη και να μείνει πίσω η Τρίπολη", κατέληξε ο κ. Πτωχός.

Το βέβαιο είναι πως, όπως δήλωσε ο κ. Κουτσιούλης, "η Μεγαλόπολη είναι πιθανώς το σοβαρότερο πρόβλημα που θ' αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Αρχή".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.