Επικαιροτητα

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Το χρονοδιάγραμμα απόδοσης ενισχύσεων, αποζημιώσεων και άλλων μέτρων για τους αγρότες για το αμέσως επόμενο διάστημα παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στα πλαίσια ευρείας διυπουργικής σύσκεψης για την στήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την διόρθωση ενιαίας ενίσχυσης 2023, καθώς έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις έως 10 Μαρτίου 2024 και έως το Πάσχα θα γίνει η διορθωτική πληρωμή του υπολοίπου των 88 εκατ. της βασικής ενίσχυσης των αγροτών που δεν είχε απορροφηθεί. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων εντός του Απριλίου, στα 245 εκατ. ευρώ αλλά και το άνοιγμα των νέων αιτήσεων ΟΣΔΕ 2024 εντός του Μαρτίου.

Ο κ. Yπουργός ανέφερε πως έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις στα Οικολογικά Σχήματα η πληρωμή των οποίων, ύψους 425 εκατ. ευρώ, αναμένεται να γίνει έως το Πάσχα. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι για τα έτη 2014-2019 με βάση την παλιά ΚΑΠ όσο και για τη μεταβατική περίοδο 2020 – 2022.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.