Επικαιροτητα

Δ.Σ. Τρίπολης: Η διαδικασία των ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ

Mε την υποβολή ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή εκ μέρους εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης- η οποία περιλαμβάνει και 37 θέματα ημερήσιας διάταξης.

"Χωματερές"

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τη διαχείριση των απορριμμάτων, και ειδικότερα 2 από τις χωματερές που βρίσκονται στην Τρίπολη. Ο ερωτών ήταν ο κ. Γούργαρης- ο οποίος, μάλιστα, ζήτησε ενημέρωση και για τα λεγόμενα "σπίτια ανακύκλωσης", θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε πως επάνω σε αυτό η ενημέρωση μπορεί να γίνει μόνο από το φορέα που έκανε τον διαγωνισμό (ΦΟΔΣΑ).

Σχετικά με την αναφορά του κ. Γούργαρη σε απόθεση επικίνδυνων απορριμμάτων στην τοποθεσία του Μεγαβουνίου, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου- ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενεδεχόμενο να έχουν "πεταχτεί" εκεί κατασκευές με αμίαντο αλλά αυτό, όπως είπε, είναι θέμα της αστυνομίας.

Ο κ. Γούργαρης επέμεινε πως η κατάσταση στο Μεγαβούνι είναι επικίνδυνη και πρέπει ν' αντιμετωπιστεί. Μάλιστα, είπε πως έχουν "σκάσει" και δέματα απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ο κ. Τζιούμης αντέτεινε πως πρέπει να παρθούν μέτρα για όλες τις χωματερές και όχι μόνο γι' αυτήν στο Μεγαβούνι.

Συμπέρασμα: Οι "χωματερές" του Δήμου Τρίπολης αποτελούν "βραδυφλεγείς βόμβες" για την περιοχή, είναι δε ζητούμενο αν και πότε θα υπάρξει αντικατάστασή τους.

"Αδέσποτα"

Ο κ. Αγγελάκος- εκ μέρους της παράταξης Σμυρνιώτη- έθιξε το ζήτημα των αδέσποτων, όπως αυτό "αναδείχθηκε" εκ νέου πρόσφατα, λόγω της ανακοίνωσης της φιλοζωικής οργάνωσης "Save A Greek Stray" η οποία "τερμάτισε" τη συνεργασία της με το Δήμο Τρίπολης. Μάλιστα, ο Δημοτικός Σύμβουλος είπε πως η Τρίπολη γίνεται "ρεζίλι".

Ο κ. Παπαδάτος απάντησε πως δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο υπήρξε η παραπάνω ανακοίνωση και χαρακτήρισε τη "γενική κατάσταση" των ζώων "καλή", αναφέροντας πως το καταφύγιο αποτελεί "πρότυπο", πληρεί όλες τις προδιαγραφές και είναι επισκέψιμο από το κοινό. 

Ο κ. Τζιούμης είπε, μεταξύ άλλων, πως γίνεται προσπάθεια "δυσφήμισης του Δήμου Τρίπολης" με την "εργαλειοποίηση" μιας ανακοίνωσης. Επανέλαβε πως το καταφύγιο είναι ανοικτό στους πολίτες τρεις φορές την εβδομάδα και ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως λειτουργεί. "Πρέπει να είναι περήφανος ο Δήμος Τρίπολης για το καταφύγιο που έχει", ήταν, θα λέγαμε, η ουσία της απάντησης του Δημάρχου Τρίπολης- ο οποίος, βέβαια, ανέφερε πως η διαχείριση των αδέσποτων ζώων ενέχει "πολλά προβλήματα". 

Υπήρξε αναφορά από τον κ. Αγγελάκο σχετικά με την προμήθεια- από το Νοέμβριο- 2.500 αντιλυσσικών εμβολίων, τα οποία, όπως υποστήριξε, έχουν "λήξει". Ο κ. Τζιούμης είπε πως θα υπάρξει σχετική διευκρίνιση αύριο (10 Απριλίου). Επιπρόσθετα, ο κ. Αγγελάκος αναφέρθηκε και στην προμήθεια "ατροπίνων", 1200 συγκεκριμένα, ουσίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την διάσωση "φολιασμένων ζώων". Ο Αντιδήμαρχος, κ. Βαρδιάμπασης, απάντησε πως θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προμήθεια των σχετικών φαρμακευτικών ουσιών. 

Ο κ. Σμυρνιώτης παρατήρησε πως η ανακοίνωση της φιλοζωικής μας "προσβάλλει" και θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση επί αυτής, ενώ ο κ. Λαγός αναφέριθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε παλαιότερα.

"Θέματα ασφαλείας σε υποδομές του Δήμου"

Ο κ. Γεωργακόπουλος, μέλος της παράταξης του κ. Σμυρνιώτη, ανέφερε πως πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στο γήπεδο των Φιλικών, για λόγους ασφαλείας, θέμα το οποίο είχε θέσει ο ίδιος πριν από ένα μήνα περίπου, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει μέριμνα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος, επιπρόσθετα, περιέγραψε προβλήματα ασφαλείας και σε παιδική χαρά του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Λαγός, αρμόδιος Αντιδήμαρχος, απάντησε πως έχουν γίνει παρεμβάσεις στο γήπεδο, προφανώς υφίστανται προβλήματα αλλά θα πρέπει να τηρηθούν και οι προσήκουσες διαδικασίες. Ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε πως πρέπει ν' αποσυρθεί συγκεκριμένη κερκίδα άμεσα, τονίζοντας πως αναγνωρίζει τις θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο γήπεδο. 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.