Επικαιροτητα

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ (pics)

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος έδωσε το "παρών" και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. 

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει τους τρόπους και το επίπεδο της προετοιμασίας, το οποίο καλούνται να ακολουθήσουν, συλλογικά και με συνείδηση και οι κατά τόπους Περιφερειακές Αρχές.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στην τοποθέτησή του, χαιρέτισε το γεγονός ότι τα νέα πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας για τις Πυρκαγιές ενισχύουν και μάλιστα βάσει νόμου τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων στις περιοχές που ξεσπούν πυρκαγιές ενώ σημείωσε πως εκτός από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και της πλημμύρας, η κλιματική κρίση θέτει προκλήσεις που δεν πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα, όπως η διάβρωση του εδάφους και των ακτών, η ερημοποίηση και η πτώση βράχων.

Επίσης, τοποθετήθηκε επί συγκεκριμένων αξόνων, όπως η κατασκευή και λειτουργία Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, η ενίσχυση των υποδομών Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, η κατασκευή και αναβάθμιση έργων προστασίας και η δημιουργία αναβαθμίδων σε ορεινές περιοχές για συγκράτηση εδαφών.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.