Επικαιροτητα

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη (pics-vid)

Φωτογραφία: arcadia938

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024" υποδέχθηκε η Τρίπολη!

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 η Ολυμπιακή Φλόγα ταξίδεψε στην Αρκαδία!

Αρχικά η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από την Επισκοπή Τεγέας. Μάλιστα, η ιδέα της αφής της φλόγας και της οργάνωσης της λαμπαδηδρομίας, τέθηκε για πρώτη φορά το 1934 στο χώρο της Επισκοπής, Τεγέας.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος με την υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν Εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείου Σταδίου Τεγέας, το Γυμνάσιο Τεγέας, το Λύκειο Τεγέας και το 3ο Λύκειο Τρίπολης καθώς και η μεικτή χορωδία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Τρίπολη και πέρασε από την Γρηγορίου Λαμπράκη & Τήλεφου, Πλατεία Κολοκοτρώνη,  Βασ. Γεωργίου και Ερμού, Πλατεία Πετρινού, Ναό Νεομάρτυρα Παύλου με τελικό προορισμό την Πλατεία Άρεως. Οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι με κόσμο, κάθε ηλικίας, που χειροκροτούσε με συγκίνηση τους λαμπαδηδρόμους.

H Φλόγα έφτασε στην Πλατεία Άρεως, στον χώρο του αγάλματος του "Θεόδωρου Κολοκοτρώνη" από τον Αρκά καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο, ο οποίος ανάψε τον βωμό. Στην συνέχεια έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας - Γαλλίας και η έπαρση Σημαιών.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, η εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "PARIS 2024", Βερονίκ Μπρουέζ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Λαμπαδηδρόμοι στην Τρίπολη ήταν οι: Κωνσταντίνος Καραμάνος, Κωνσταντίνα Φαρφαρά, Νίκος Λυμπερόπουλος, Βαλεντίνα Δρακοπούλου, Νίκος Φλώρος και η Φανή Λαμπροπούλου.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με τον Δήμαρχο Τρίπολης να λαμβάνει την μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων "Paris 2024".

 Στην τελετή συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου, η χορωδία Ορφέας Τρίπολης, ο τενόρος Άκης Καλμούκης και σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Τρίπολης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.