Επικαιροτητα

Επιστολή Χασάπη στον ΕΛΓΑ για τις ακαρπίες των καλλιεργειών μηλιάς

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης ζητεί αυτοψία από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ καθώς και την τροποποίηση του σχετικού κανονισμού. 

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Χωριών, Ιωάννης Χασάπης αναφορικά με το φαινόμενο της "ακαρπίας" σε καλλιέργειες μηλιάς. Αναλυτικά η επιστολή: 

Αξιότιμε κ. πρόεδρε ΕΛ.ΓΑ, Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία από παραγωγούς του Δήμου Τρίπολης πως παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο της « ακαρπίας» σε καλλιέργειες μηλιάς και συγκεκριμένα της ποικιλίας Π.Ο.Π. Ντελίσιους Πιλαφά. Το φαινόμενο της «ακαρπίας» πιθανολογείται πως οφείλεται στις διακυμάνσεις των θερμοκρασιών οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά την περίοδο της ανθοφορίας καθώς και στην έλλειψη βροχοπτώσεων. Ένα προϊόν το οποίο καλλιεργείται ευρέως στο δήμο μας και είναι πυλώνας ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας. Σύμφωνα με τα παραπάνω σας ζητάμε:

  • Όπως κλιμάκια του ΕΛ.ΓΑ. προβούν σε επισημάνσεις ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο το φαινόμενο της «ακαρπίας» έχει επηρεάσει το εισόδημα των παραγωγών και να δοθεί λύση αναπλήρωσης του απολεσθέντος εισοδήματος των παραγωγών.
  • Όπως τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛ.ΓΑ. ώστε να συμπεριλαμβάνεται ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής που βιώνει η περιοχή μας το ενδεχόμενο.

Ευελπιστώντας στις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και χωριών Δήμου Τρίπολης

Χασάπης Δ. Ιωάννης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.