Επικαιροτητα

Ο Γ. Παπαηλιού στην ημερίδα ρομποτικής και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ημερίδα ρομποτικής και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνη, με τη Διάνα Βουτυράκου και το Διονύση Θεοχάρη.

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Διασυνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας:

Η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν κατακτήσεις της τεχνολογίας, που εφαρμόζονται και μπορεί να  εφαρμοστούν σε πολλά πεδία της ανθρώπινης δράσης. Μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναπτύσσουν και  ολοκληρώνουν πολύπλοκες διαδικασίες.

Δεν πρέπει να παραβλέπονται η ηθική διάσταση που ενυπάρχει στην ανάπτυξή τους και οι σχετικοί σοβαροί κίνδυνοι για την ίδια την υπόσταση του ανθρώπου.

Χρειάζονται κανόνες και ασφαλιστικές δικλείδες, που να προστατεύουν την ιδιωτική ζωή, την εργασία, την ανθρώπινη ελευθερία, τα ανθρώπινα-ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος δικαίου, την ισότητα, τη δημοκρατία και εν τέλει να θέτουν  όρια, ώστε να προστατεύεται η ίδια η ανθρώπινη φύση.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο ένα ισχυρό ρυθμιστικό νομοθετικό πλαίσιο και η απαγόρευση χρήσεων που χειραγωγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρέπει να καταστεί υποδεέστερη της φυσικής νοημοσύνης.

(ΔΤ)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.