Επικαιροτητα

Στο Άστρος για την επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης o Γιώργος Παπαηλιού (pics)

Ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού στο Άστρος για την επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

Η θεσμική εξέλιξη της Επανάστασης του 1821 υπήρξε εξίσου σημαντική με τα στρατιωτικά-πολεμικά γεγονότα. Και τα δύο συνδυαστικά οδήγησαν στην κατάκτηση της Εθνικής Απελευθέρωσης και τη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.     

Κατά τη Β΄ Εθνοσυνέλευση του ΄Αστρους, αναδείχτηκαν οι κοινωνικές συνιστώσες και ετέθησαν οι βάσεις για  τη συνταγματική συγκρότηση και την περαιτέρω θεσμική θωράκιση του επαναστατημένου Έθνους, αφού προηγουμένως απεφεύχθη προσωρινά η όξυνση των παθών και η εκτράχυνση του διχασμού μεταξύ των αντιπάλων παρατάξεων, χάρη στις συνετές κινήσεις  του Γέρου του Μοριά.

Σήμερα, σε μία άλλη ιστορική φάση, η  επιθετικότητα της Τουρκίας σε όλα τα πεδία όπου αυτή αναπτύσσεται (Αιγαίο, Α. Μεσόγειος, Θράκη, Κύπρος) αναδεικνύει με ενάργεια τη στρατηγική στόχευσή της, τον έλεγχο της χώρας, και όχι μόνον, γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και γεωοικονομικά.     

Η πατρίδα μας οφείλει να διαμορφώσει μία εθνική στρατηγική σε συνεργασία και συμπόρευση με την Κύπρο, για την απόκρουση της τουρκικής επιθετικότητας,  αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και εκμεταλλευόμενη  τις συμμαχίες στις οποίες μετέχει.

Αυτό το πλαίσιο και το ευρύτερο δυσμενές, πολεμικό διεθνές περιβάλλον  επιβάλλουν  να ενσωματωθούν στην εθνική στρατηγική τα εθνικά συμφέροντα.

Η  στάση και ο  ρόλος που καλείται  να διαδραματίσει η χώρα πρέπει να είναι αυτός του πόλου διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διεθνούς νομιμότητας και της  ειρήνης και όχι του «δεδομένου συμμάχου» της Δύσης και των ΗΠΑ.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η διεθνής νομιμότητα και η ειρήνη τίθενται εκποδών  ιδίως στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου διαπράττεται γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, αλλά και στην Κύπρο, της οποίας το 40 % του εδάφους τελεί υπό τουρκική κατοχή.         

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον Ελληνισμό. 

Απαιτείται, η ενίσχυση της εθνικής ενότητας,  η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, που βέβαια προϋποθέτει άλλη πολιτική από τη νεοφιλελεύθερη της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εντείνει τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και η αμυντική θωράκιση της χώρας. 

(ΔΤ)

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.