Επικαιροτητα

ΣΑΟΟ: Πορεία στο φαράγγι του Λούσιου (pics)

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Μήκους 12 χιλιόμετρων και διάρκειας 6 ωρών!

Την Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου 2024, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] πραγματοποίησε την προγραμματισμένη πορεία του στο φαράγγι του Λούσιου, μήκους 12 χιλιόμετρων και διάρκειας 6 ωρών.

Στην εξόρμηση αυτή συμμετείχαν 65 ορειβάτες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, οι οποίοι απήλαυσαν κατά τμήματα και καθ’ ομάδες την ολάνθιστη φύση και την οργιώδη βλάστηση μιας από τις πλέον εντυπωσιακές χαράδρες της Ελλάδας.

Η αισθητική εμπειρία που οι πεζοπόροι αποκόμισαν εμπλουτίστηκε με τη γνώση και την ιστορική πληροφόρηση που προσέφεραν η Στεμνίτσα, ο Ατσίχωλος, η Καρύταινα, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια του Κόκκορη [Πολυγένη] και του Ατσιχώλου, το Aσκληπιείο, οι ιστορικές μονές Προδρόμου και Kαλαμίου και η εντυπωσιακή ‘’κυκλώπεια’’ ακρόπολη της Αρχαίας Γόρτυνας.

Tα σκαρφαλωμένα στις θεόρατες ορθοπλαγιές ασκηταριά, οι νεροτριβές, τα μυλαύλακα, η εξαίσια βυζαντινή εκκλησούλα του Αγίου Ανδρέα στην Αρχαία Γόρτυνα και η απίστευτη ροή του ποταμού Λούσιου συμπλήρωσαν τη μοναδική περιπέτεια που βίωσαν οι συμπολίτες μας και μάλιστα με την απόλυτη ασφάλεια που πάντα συνοδεύει τις εξορμήσεις του ΣΑΟΟ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.