Επικαιροτητα

Η Διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Δημοσιεύθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο Τρίπολης η διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου.

Ο μακαριστός ποιμενάρχης διαθέτει την περιουσία του στην τοπική εκκλησία, σύμφωνα με την ιδιόχειρη διαθήκη του.

 H διαθήκη ήρθε στην δημοσιότητα μέσα από το εκκλησιαστικό site arxon.gr

Ολόκληρη την Διαθήκη του μακαριστού:

“Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, σήμερον 26ην Ιουλίου 2022, συνέταξα την διαθήκην μου, έχων σώας τας φρένας και εν όψει του μέλλοντος συμβαίνουν.

1. Ευχαριστώ και δοξάζω τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν και την Παναγίαν του Μητέρα που εμέ τον ανάξιον και αμαρτωλόν ανέδειξε σε Μητροπολίτην της Εκκλησίας Του και με ανέχθηκε επί 38 χρόνια παρά τα λάθη μου και τα αμαρτήματά μου.

2. Περιουσίαν δεν έχω να αφήσω στους συγγενείς και κληρονόμους παρά μόνον ολίγα ιερατικά άμφια τα οποία αφήνω εις διαφόρας Μονές, όπως τα παρέδωκα όταν ζούσα εις μνήμην της ασημώτητός μου και τα ενδύματά μου που παρακαλώ να δοθούν σε πτωχούς κληρικούς.Ευχαριστώ τον Δεσπότην Χριστόν που με φύλαξε από το αμάρτημα της φιλαργυρίας και σε όλην μου την Ιερατικήν διακονία δεν εζήτησα, ούτε έλαβα από κανέναν πιστόν και από καμμίαν Εκκλησίαν χρήματα, μάλιστα έδωσα σε μερικούς νεοχειροτόνητους Ιερείς για να σταθούν στα πρώτα Ιερατικά τους βήματα.

3. Το μόνο περιουσιακό στοιχείο μου ήταν το μικρό αυτοκίνητο WV, ο Σκαραβαίος, το οποίο επώλησα εσχάτως. Τα δε χρήματα που τυχόν θα ευρεθούν εις την κατοχήν μου είναι δωρεές των πιστών και φίλων μου δια την συνέχιση των έργων της Εκκλησίας και εκεί πρέπει να διατεθούν.

4. Τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό της Μητροπόλεως ευχαριστώ και ευλογώ, γιατί με ανέδειξε και με στήριξε στη διακονία μου. Στα παιδιά και στα εγγόνια των αδελφών μου αφήνω την ευχή μου και την ευλογία μου και εάν επιθυμούν και ένα από τα αρχιερατικά μου εγκόλπια, για να με ενθυμούνται.

5. Τέλος, ευλογώ όλους εσάς τα φωτόμορφα παιδιά της Εκκλησίας μας και σας εύχομαι πάσαν από Θεού χαράν και ευλογίαν.

*Τα χρήματα που ευρίσκονται στα χέρια του παπα – Γιάννη Σουρλίγκα είναι δωρεά 100.000 ευρώ περίπου φίλων και προορίζονται δια την αγοράν του οικοπέδου στην Πλάκα Λεωνιδίου και δια την τελείωσιν εργασιών της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας.”

Ελάχιστος εν Επισκόποις

Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος

Πηγή: arxon.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.