Επικαιροτητα

Βακτήριο αποτελεί σοβαρή απειλή για τα μήλα Πιλαφά

Ο παραγωγός, Χρήστος Τσιάμης αναφέρεται στη δυσάρεστη εξέλιξη, που προέκυψε εφέτος για το προϊόν ΠΟΠ της ορεινής Αρκαδίας.

Αν και μέχρι πέρυσι η ποικιλία Ντελίσιους Πιλαφά εμφάνιζε μια ανθεκτικότητα στο συγκεκριμένο βακτήριο, φαίνεται πως η μετάλλαξή του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάμη, αυτό που συμβαίνει φέτος ξεπερνά κάθε αρνητική πρόβλεψη. "Φέτος, το βακτήριο έχει προσβάλει, και μάλιστα σε αρκετά μεγάλη έκταση, ντόπιες ποικιλίες, όπως τα Ντελίσιους Πιλαφά. Τα προηγούμενα χρόνια, τα μήλα αυτά είχαν δείξει ανθεκτικότητα στο συγκεκριμένο βακτήριο, όμως αυτό που συνέβη φέτος μας δείχνει ότι τα βακτήρια μεταλλάσσονται για να μπορούν να προσβάλλουν και ανθεκτικές ποικιλίες", δηλώνει στην εφημερίδα "Ύπαιθρος-Χώρα".

Υπενθυμίζει πως "τα μήλα Ντελίσιους Πιλαφά είναι προϊόντα ΠΟΠ και παράγονται μόνο στην ορεινή Αρκαδία", ενώ προσθέτει ότι "από τη μέχρι τώρα πορεία, φαίνεται να παρουσιάζουν καλή ανθεκτικότητα διάφοροι κλώνοι της ποικιλίας Στάρκιν".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.