Επικαιροτητα

Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, το Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με τον τίτλο: «Ο Απόστολος Παύλος ως Ιδρυτής, Ποιμένας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας της Κορίνθου», στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως στην Αρχαία Κόρινθο.

«Η συνεργασία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έχει αναδείξει σημαντικά επιστημονικά και θεολογικά ζητήματα, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Το σημερινό Συνέδριο αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για εμβάθυνση και αναστοχασμό πάνω στην προσωπικότητα και το έργο του Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου, του ακούραστου ποιμένα και διδάσκαλου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Επίσης, στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στην κοινωνία μας, σημειώνοντας: «Με την διακονία της, προσφέρει στήριξη στους αδύναμους, ενθάρρυνση στους πνευματικά αναζητούντες και βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Η Εκκλησία μας συνεχίζει το έργο του Αποστόλου Παύλου, προωθώντας τις αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Κορίνθου, Διονύσιο, παρουσία και του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη.

Να σημειωθεί πως το συνέδριο παρακολούθησαν, επίσης, από πλευράς Περιφέρειας, o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.