Επικαιροτητα

Διάκριση σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για καθηγήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η Κωνσταντίνα Τσίρμπα κατετάγη τρίτη στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση και Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η κ. Τσίρμπα Κωνσταντίνα, καθηγήτρια Πληροφορικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης ήρθε τρίτη νικήτρια σε κατάταξη από τους συμμετέχοντες 50 χωρών του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Scientix Awards 2024 στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση και Πολιτιστική Κληρονομιά (Digital Cultural Heritage supported by Europeana).

Ο διαγωνισμός αυτός υπήρξε το αποκορύφωμα της διεθνούς δράσης STEM Discovery Campaign 2024, μίας πρωτοβουλίας που συνδιοργανώθηκε με το έργο Life Terra. Η εκστρατεία διήρκεσε από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της οποίας εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από 50 χώρες μοιράστηκαν πρακτικές ενσωμάτωσης των σύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική τους πρακτική.

Η κ. Τσίρμπα πήρε μέρος στον Διαγωνισμό καταθέτοντας ένα Διδακτικό Σενάριο και γι’ αυτό συμμετείχε στο Εργαστήριο Future Classroom Lab της Europeana, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 21 - 23 Ιουνίου 2024 στις Βρυξέλλες, στις εγκαταστάσεις του European Schoolnet, με καλυμμένα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.