Επικαιροτητα

Επαναλειτουργεί η γραμμή Καλαμάτα-Τρίπολη-Κόρινθος;

Η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναζητεί τρόπους να μεγαλώσει το δίκτυό της και το ενδεχόμενο να «ζωντανέψει» η γραμμή Καλαμάτα-Τρίπολη-Κόρινθος δείχνει αρκετά πιθανό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι Ιταλοί της Ferrovie Dello Stato Italiane που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό έχουν ήδη μελετήσει το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης γραμμής η οποία, κακά τα ψέματα, πριν την περικόψει ο ΟΣΕ δεν είχε μεγάλο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, σε σχέση πάντα με το κόστος της.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι νέοι ιδιοκτήτες των ελληνικών σιδηροδρόμων δεν σκέφτονται να συνεχίσουν στο παλιό μοντέλο. Στο τραπέζι του σχεδιασμού τους βρίσκεται η δημιουργία μιας «εκδρομικής», τρόπον τινά, γραμμής η οποία θα συνδέει την Κόρινθο με την Καλαμάτα με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη μας, την Τρίπολη.

Η συγκεκριμένη γραμμή θα λειτουργεί και σε ανταπόκριση με τον προαστιακό σιδηρόδρομο που η λειτουργία του κρίνεται επιτυχημένη μια και μεταφέρει καθημερινά χιλιάδες επιβάτες από το Κιάτο μέχρι και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.