Αστυνομικο Ρεπορταζ

Έξι συλλήψεις στην Αρκαδία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Συνελήφθησαν ογδόντα (80) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα οκτώ (158) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια σαράντα τέσσερα (944). 

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια δεκαεπτά (717) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εβδομήντα οκτώ (378) παραβάσεις.

 

Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία και δύο περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία.

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, φυτό κάνναβης και κυνηγετικά όπλα.

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 24.10.2017 έως και χθες (31.10.2017), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια σαράντα τέσσερα (944) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια δεκαπέντε (715) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι εννέα (229) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια δεκαεπτά (717) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα οκτώ (158) άτομα, από τα οποία ογδόντα επτά (87) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα ένα (71) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα (80) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά. 

⦁ Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

⦁ Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

⦁ Ένας (1) ημεδαπός και μία (1) αλλοδαπή στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. 

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

⦁ Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

⦁ Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

⦁ Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

⦁ Επτά (7) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

⦁ Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

⦁ Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Προσωπικών Δεδομένων και του Υγειονομικού Κανονισμού.

⦁ Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

⦁ Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

⦁ Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

⦁ Πέντε (5) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για τα ναρκωτικά.

⦁ Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

⦁ Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

⦁ Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, από τους οποίους ο ένας (1) και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.

⦁ Τέσσερις (4) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

⦁ Δώδεκα (12) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκαν:

 

⦁ Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα αλλοδαπού, που είχε γίνει την 17.8.2014, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 18χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

⦁ Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 10.11.2015 έως την 27.11.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

⦁ Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 13.10.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος μίας (1) 33χρονης ημεδαπής, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και έναν (1) άγνωστο συνεργό της.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εβδομήντα τρεις (373) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πέντε (5) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

 

⦁ κυνηγετικό όπλο, -3- μαχαίρια, μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων και μικροποσότητα κάνναβης, στην Αργολίδα,

⦁ μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία και

⦁ φυτό κάνναβης, -388- γραμμάρια κάνναβης και κυνηγετικό όπλο, στη Μεσσηνία.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.