Αστυνομικο Ρεπορταζ

Τρεις συλλήψεις στην Αρκαδία

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Συνελήφθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δεκαεπτά (117) και έγινε έλεγχος σε επτακόσια σαράντα τέσσερα (744) 

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια εξήντα ένα (561) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα επτά (347) παραβάσεις

 

Κατασχέθηκαν, ποσότητα εκρηκτικής ύλης, βραδύκαυστα φυτίλια, ποσότητες  ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία κ.α.  

 

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών στην Αργολίδα   

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (10.11.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερις (4) Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια σαράντα τέσσερα (744) άτομα, εκ των οποίων τα πεντακόσια ογδόντα επτά (587) ήταν ημεδαποί και εκατόν πενήντα επτά (157) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια εξήντα ένα (561) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαεπτά (117) άτομα, από τα οποία εβδομήντα εννέα (79) ήταν ημεδαποί και τριάντα οκτώ (38) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά, τα πυροτεχνήματα και τις φωτοβολίδες. 

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.  

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για απάτη. 

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επτά (7) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκαν:

 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα- υπεραγορά τροφίμων, που είχε γίνει την 6.9.2017, στην Ερμιόνη Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας (1) 53χρονης ημεδαπής για κλοπή. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 4.10.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 27χρονου ημεδαπού για κλοπή.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα έξι (346) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

 

-43,9- γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, -3- βραδύκαυστα φυτίλια, συνολικού μήκους -11,75- μέτρων, -3- καψύλλια πυροδότησης, -8,1- γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κάνναβης αναμιγμένη με καπνό,  -47- φυσίγγια, -2- κροτίδες και μαχαίρι με μήκος λάμας -22- εκατοστών, στην Αργολίδα, 

-20,5- γραμμάρια ηρωίνης και -7- ναρκωτικά δισκία, στην Κορινθία και

μικροποσότητα κάνναβης, στη Μεσσηνία.

 

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.