Αστυνομικο Ρεπορταζ

Εννέα συλλήψεις στην Αρκαδία

Εννέα συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (8/12) στην Αρκαδία στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Συνελήφθησαν εβδομήντα εννέα (79) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τριάντα επτά (137) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια είκοσι οκτώ (928) 

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια ογδόντα ένα (681) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι δύο (322) παραβάσεις

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κάνναβης και λαθραία προϊόντα καπνού  

 

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία   

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (8.12.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια είκοσι οκτώ (928) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια εβδομήντα τρία (673) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα πέντε (255) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα ένα (681) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα επτά (137) άτομα, από τα οποία εξήντα οκτώ (68) ήταν ημεδαποί και εξήντα εννέα (69) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα εννέα (79) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.  

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κυπαρισσίας, για αρπαγή ανηλίκων.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για κλοπή.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Πέντε (5) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκαν:

 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αγροικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 26/27.11.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 34χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής-διάρρηξης σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 4.12.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 39χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι (320) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

 

μικροποσότητα κάνναβης, -25- συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού και -30- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, στην Αργολίδα, 

μικροποσότητα κάνναβης, -3- ναρκωτικά δισκία και αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικό έγγραφο, στην Κορινθία και

μικροποσότητες κάνναβης, στη Μεσσηνία.

 

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.