Αστυνομικο Ρεπορταζ

Έξι συλλήψεις στην Αρκαδία

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια τριάντα πέντε (935) 

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια ογδόντα (680) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα τέσσερις  (344) παραβάσεις

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και λαθραίου καπνού  

 

Εξιχνιάστηκαν συνολικά δέκα περιπτώσεις κλοπών, στην Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (12.1.2018), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα πέντε (935) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια εβδομήντα έξι (676) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα εννέα (259) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα (680) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) άτομα, από τα οποία ενενήντα πέντε (95) ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 

Πέντε (5) ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά. 

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τρεις (3) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. 

Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκαν:

 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 17.12.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικία ημεδαπού, που είχαν γίνει την 17.12.2017 και την 4.1.2018, αντίστοιχα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 36χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 13/14.12.2013, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 28χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής αγροτικού μηχανήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 31.12.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ το ανωτέρω μηχάνημα βρέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 25.2.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα ημεδαπών, που είχαν γίνει την 2.1.2018 και 3.1.2018, αντίστοιχα, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 18 και 19 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 20.11.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 28 και 38 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που είχε γίνει την 11.1.2018, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας (1) 37χρονης ημεδαπής, για κλοπή, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα μία (341) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

 

-32,2- γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης και δύο (2) φυτά κάνναβης , στην Αργολίδα, 

μικροποσότητα ηρωίνης και -2- ναρκωτικά δισκία, στην Κορινθία και

-7,4- γραμμάρια κάνναβης και -1110- γραμμάρια λαθραίου καπνού, στη Μεσσηνία.

 

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.