Αστυνομικο Ρεπορταζ

Aρκαδία: Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη χώρα

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνελήφθησαν εβδομήντα ένα άτομα, προσήχθησαν εκατόν δέκα εννέα και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια δέκα τέσσερα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια εβδομήντα δύο (572) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα πέντε (365) παραβάσεις

 

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπή σε Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, δενδρύλλιο και σπόρους κάνναβης, βεγγαλικά κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από 25.9.2018 έως και χθες (28.9.2018), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια δεκατέσσερα (814) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια έντεκα (611) ήταν ημεδαποί και διακόσια τρία (203) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια εβδομήντα δύο (572) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαεννέα (119) άτομα, από τα οποία εβδομήντα δύο (72) ήταν ημεδαποί και σαράντα επτά (47) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα ένα (71) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Οκτώ (8) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για  παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) ημεδαποί κι ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Πέντε (5) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεκατρείς (13) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκε:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 24.9.2018, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας (1) 24χρονης ημεδαπής, για κλοπή.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα (360) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πέντε (5) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητα, δενδρύλλιο και -80- σπόροι, κάνναβης και κυνηγετικό όπλο, στην Αργολίδα,

μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και -2- τμήματα δισκίων, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, στην Κορινθία

μικροποσότητα κοκαΐνης, σιδερογροθιά και -2- βεγγαλικά, στην Λακωνία και

μικροποσότητα ηρωίνης, στη Μεσσηνία. 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.