Αστυνομικο Ρεπορταζ

Οκτώ συλλήψεις στην Αρκαδία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δεκαπέντε (115) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια εβδομήντα τρία (873) 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια τριάντα εννέα (639) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα τρεις (233) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις, κλοπής και απόπειρας κλοπής στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, πολεμικό τυφέκιο και μαχαίρι

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 4.12.2018 έως και σήμερα (7.12.2018), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εβδομήντα τρία (873) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια δεκαέξι (616) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα επτά (257) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα εννέα (639) οχήματα. 

 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δέκα πέντε (115) άτομα, από τα οποία πενήντα τρία (53) ήταν ημεδαποί και εξήντα δύο (62) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Πέντε (5) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έντεκα (11) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δέκα (10) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε κατάστημα ημεδαπής, που είχε γίνει την 10.10.2012, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 36χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση διάρρηξης- κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 4.8.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα δύο (232) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

 

μικροποσότητα ηρωίνης, στην Αργολίδα,

μικροποσότητα κάνναβης, μαχαίρι και πολεμικό τυφέκιο, στη Λακωνία και

-3- τσιγαριλίκια και μικροποσότητα κάνναβης, στη Μεσσηνία. 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.