Αστυνομικο Ρεπορταζ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχε "γεμίσει" την Πελοπόννησο με ναρκωτικά

Ηδη έχουν γίνει 5 συλλήψεις! Εμπλέκεται και 53χρονος που είναι έγκλειστος στις φυλακές.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. 

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (22.4.2020), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Κορινθίας και της Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, των Τμημάτων Ασφάλειας Σπάρτης και Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 45 έως 67 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 53χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από τις αρχές Οκτωβρίου 2019, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας και της Λακωνίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε οικίες, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους -3.914- γραμμαρίων,

• μικροποσότητα κοκαΐνης,

• μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα),

• ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -52- γραμμαρίων,

• -40- ναρκωτικά δισκία,

• -πιστόλι μετά γεμιστήρα,

• -14- φυσίγγια,

• το χρηματικό ποσό των -420- ευρώ,

• -6- κινητά τηλέφωνα και ισάριθμες κάρτες sim και 

• -3- ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο (2) οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η ποσότητα λαθραίου καπνού θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.