Αστυνομικο Ρεπορταζ

Μεσσηνία: Δύο συλλήψεις για 14 κλοπές!

28χρονος και ανήλικος οι δύο συνεργοί...

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Γαργαλιάνων, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (4.5.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, 28χρονος και ανήλικος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 27χρονο ημεδαπό, ενώ κατηγορείται και ένας (1) 36χρονος ημεδαπός για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Γαργαλιάνων, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τον 27χρονο ημεδαπό, από την 27.3.2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα-συμμορία όπου αφαιρούσαν οχήματα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε καταστήματα και στη συνέχεια τα έκαιγαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, την 27.3.2020 και την 2.5.2020, αντίστοιχα, αφαίρεσαν από τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, δύο (2) οχήματα ημεδαπών και χρησιμοποιώντας αυτά διέπραξαν συνολικά, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Οιχαλίας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Γαργαλιάνων, τις κάτωθι διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών: 

• οχτώ (8) κλοπές σε καταστήματα, όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, δολάρια Αμερικής, κινητό τηλέφωνο και καπνικά προϊόντα και 

• τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε καταστήματα.

Στη συνέχεια, ανωτέρω οχήματα, ανευρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, αφού προηγουμένως είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Χθες (4.5.2020) σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 28χρονου και του ανήλικου και σε παρακείμενο χώρο αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -203- πακέτα τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των -163- ευρώ, -10- δολάρια Αμερικής, αλυσοπρίονο και είδη ένδυσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.