Αστυνομικο Ρεπορταζ

Κατηγορίες εναντίον 7 για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Είχαν "ταράξει" Κιάτο και Νεμέα σε κλοπές στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας και του Κιάτου Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 30 ετών και ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του έτους 2019, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στη Νεμέα, στο Κιάτο καθώς και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορίνθιων και Νεμέας Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες – επιχειρήσεις καθώς και δύο (2) κλοπές οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά και γεωργικά εργαλεία, κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -43.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.