Αστυνομικο Ρεπορταζ

Μεσσηνία: Συλλήψεις για κατοχή αρχαίων και ναρκωτικών

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Χειροπέδες σε 47χρονο και 50χρονο.

Συνελήφθησαν, προχθές (8.1.2022) το βράδυ, δύο (2) ημεδαποί ηλικία 47 και 50 ετών, αντίστοιχα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών που αφορούν την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, προχθές (8.1.2022) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, σε 47χρονο και 50χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του 50χρονου ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -11,10- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Kατά την εξέλιξη της αστυνομικής προανάκρισης, πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, έρευνες στις οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 50χρονου:

• ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -6,9- γραμμαρίων,

• τσιγαριλίκι κάνναβης,

• μελαμβαφές, λυχνάρι ελληνιστικών χρόνων, 

• ακέραιο μελαμβαφές πινάκιο ελληνιστικών χρόνων, 

• ακέραιο μελαμβαφές σκυφίδιο, πρώιμων ελληνιστικών χρόνων, 

• ακέραιο, μελαμβαφές, ληκύθιο (ηλειακού τύπου), πρώιμων ελληνιστικών χρόνων, 

• ακέραιο αλάβαστρο μυκηναϊκών χρόνων που φέρει γραπτή κυματοειδή διακόσμηση στο κάτω μέρος και τρεις σταυρούς στο πάνω μέρος του σώματος και 

• όστρακο – θραύσμα αγγείου

Στην οικία του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -14,10- γραμμαρίων.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα, σύμφωνα με αρχαιολόγο χρονολογούνται κατά την ελληνιστική και τη μυκηναϊκή περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.