Αστυνομικο Ρεπορταζ

27χρονη και 38χρονος κατηγορούνται για 20 κλοπές!

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, 27χρονη και 38χρονος, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.12.2021 έως και την 2.2.2022, στην Καλαμάτα και σε τοπικές  κοινότητες του Δήμου Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά -19- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαιρούσαν τους καταλύτες, καθώς και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής καταλύτη από όχημα.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.