Αστυνομικο Ρεπορταζ

Πανδημία: 90.593 έλεγχοι- 9 παραβάσεις των μέτρων χθες

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού 

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 90.593 έλεγχοι, από τους οποίους οι 58.369 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Βεβαιώθηκαν συνολικά 9 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 30 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα: 

1 παράβαση για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις, με επιβολή προστίμου των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 

1 στην Κρήτη. 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.341 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.582 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.759 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από   πελάτες καταστημάτων. 

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από   εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.549 ομοειδείς παραβάσεις  και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.