Αστυνομικο Ρεπορταζ

Τρίπολη: 42χρονη "θύμα" ερωτικού... phising

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Εμφανίζονταν ως γιατροί, εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς, προσέγγιζαν ανυποψίαστες γυναίκες στο Facebook και αντάλλασσαν μηνύματα, μέχρι να τους ερωτευτούν...

Υποστήριζαν στις διαδικτυακές συντρόφους τους ότι, παρόλο που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έπρεπε εκείνες να τους καταθέσουν χρήματα σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών είτε γιατί οι δικοί τους λογαριασμοί ήταν δεσμευμένοι είτε γιατί έπρεπε να πληρώσουν εισφορές για να συνταξιοδοτηθούν, ώστε να έρθουν στην Ελλάδα και να ζήσουν το ειδύλλιο.

Κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να λάβουν τμηματικά τα ποσά των 1.500 έως 35.000 ευρώ και φυσικά να εξαφανιστούν.

Αν και δεν είναι απόλυτα γνωστή η χρονική διάρκεια τής δράσης τους, εφάρμοσαν το κόλπο τους τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 αποκομίζοντας περισσότερες από διακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων ξεκίνησαν την έρευνά τους, ύστερα από δύο καταγγελίες θυμάτων, μίας 42χρονης από την Τρίπολη και μίας 77χρονης από τα Χανιά.

Ταυτοποιήθηκαν εννέα δράστες, επτά από τη Νιγηρία και δύο από τη Σιέρα Λεόνε - Εμπλέκονται τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.