Επικαιροτητα

Αφιέρωμα 93.8: Συμβουλές επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Λίγες ημέρες απέμειναν, πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, που φέτος θα ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου, για τα γενικά λύκεια και μία ημέρα νωρίτερα για τα ΕΠΑΛ, μαθητές, καθηγητές και γονείς μετρούν ήδη αντίστροφα...

Όσο πλησιάζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις το άγχος των εφήβων κορυφώνεται! Το άγχος αποτελεί τον πιο ύπουλο εχθρό των μαθητών και ενεργοποιείται κυρίως από αρνητικές σκέψεις που σχετίζονται με τον φόβο της αποτυχίας.

Ο έφηβος ανησυχεί ιδιαίτερα για τη διαδικασία της εξέτασης και σκέφτεται πως εάν αποτύχει θα απογοητεύσει τους γονείς του, καθώς δε θα έχει κατορθώσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

Εμείς για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές, αλλά και το περιβάλλον τους, που πρέπει να "ενισχύει" καθημερινά τους υποψήφιους, μιλήσαμε αρχικά, με τη Σχολική Ψυχολόγο κ. Φιλανθρωποπούλου…

Στη συνέχεια ο κ. Μπερτζελέτος, Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος, έδωσε "έξυπνες" συμβουλές, για τις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν τους υποψήφιους να είναι συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της εξέτασης και να νιώθουν πιο διαυγείς!

Κλείνοντας αυτό το αφιέρωμα, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι άνθρωποι που βρίσκονται "πίσω" από την προσπάθεια των μαθητών... Μιλήσαμε με καθηγητές οι οποίοι μας είπαν "τρικς" που μπορούν να χρησιμοποιήσουν - έστω και την τελευταία στιγμή - οι υποψήφιοι για να γράψουν καλά στις εξετάσεις! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.