Επικαιροτητα

"Απαραίτητη πλέον η κριτική ικανότητα στις Πανελλαδικές" (ηχητικό)

Για τον βαθμό δυσκολίας στα θέματα των Πανελλαδικών 2018 για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την προτίμηση της νεολαίας σε τεχνολογικά επαγγέλματα μίλησε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο Ηλίας Σπυρόπουλος

 "Αν εξαιρέσουμε τα θέματα στα Μαθηματικά και στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑΛ, τα οποία είχαν αρκετή δυσκολία, δεν μπορούμε να πούμε, ότι ταλαιπωρήθηκαν μέχρι στιγμής οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις φετινές Πανελλαδικές" επεσήμανε ο υπεύθυνος του Φροντιστηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Σπυρόπουλος.

 

Απομένουν ακόμα αρκετά μαθήματα προκειμένου να ολοκληρωθούν την Πέμπτη 21 Ιουνίου οι Πανελλαδικές για τα ΕΠΑΛ κι ενώ δεν "προβλέπεται" να προκληθεί μπέρδεμα με βαθμολογικό κόστος σε κάποιο από αυτά, χαρακτηρίζονται και οι φετινές Πανελλαδικές από ένα καινούριο στοιχείο: την κριτική ικανότητα του μαθητή!

 

"Παρατηρούμε, ότι τα τελευταία χρόνια οι μαθητές καλούνται να κάνουν χρήση της κρίσης τους κι ενώ είχαν συνηθίσει σε απλά διατυπωμένες ερωτήσεις, αν υπάρξει στα θέματα πάνω από μία πρόταση με πρόσθετα στοιχεία στη διατύπωσή της, οι μαθητές μπερδεύονται" τονίζει ο κύριος Σπυρόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια μιλά για την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ, τις ανάγκες των μαθητών και τις εναλλακτικές επιλογές μετά από μία ενδεχόμενη αποτυχία στις Πανελλαδικές.

 

Ακούστε όλα, όσα μας είπε ο Ηλίας Σπυρόπουλος...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.