Επικαιροτητα

Πανελλαδικές 2018: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου αναμένεται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα των πανελλαδικών στο results.it.minedu.gov.gr, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

 

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οχταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου θα ανακοινωθούν σε όλα τα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ, που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές.

Ηδη οι Διευθυντές ενημερώθηκαν ότι τα δέματα με τα ονόματα των υποψηφίων και οι αντίστοιχες βαθμολογίες θα παραδοθούν στα σχολεία τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την περσινή χρονιά οι βαθμολογίες είχαν δημοσιευτεί στις 30 Ιουνίου και οι βάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης στις 24 Αυγούστου.

 

Οι διαδικασίες για την υποβολή για το μηχανογραφικό 2018 έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Προκειμένου να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, οι υποψήφιοι πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στη συνέχεια να επισκέπτονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov ώστε να προβούν στις προσωρινές προτιμήσεις τους (προσωρινή αποθήκευση). 

 

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών,  θα μπορούν να επισκέπτονται την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση ώστε να τροποποιούν ή να αφήσουν ως έχει το προσωρινό μηχανογραφικό δελτίο και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (οριστικοποίηση).

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.