Επικαιροτητα

Πανελλαδικές 2018: Την Παρασκευή 29/6 οι βαθμολογίες

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις των πάνω από 100.000 υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, ολοκληρώνονται όλες οι διασταυρώσεις των στοιχείων και αύριο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα βαθμολογικά στοιχεία. 

'Hδη οι Διευθυντές των Λυκείων ενημερώθηκαν πως οι βαθμολογίες θα παραδοθούν στα σχολεία τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ βαθμοί θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας, χωρίς τα ονόματα. Για τον λόγο αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν με τον κωδικό ανά χείρας, εάν θέλουν να δουν, άμεσα, τις επιδόσεις τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε στα Λύκεια, ο Διευθυντής κάθε Λυκείου μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, μόλις παραλάβουν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις καταστάσεις και τα αποκόμματα , πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο Βαθμολογικό Κέντρο και τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης Εφαρμογών του υπ. Παιδείας, για τη σχετική διόρθωση.

Μετά τη δημοσιοποίηση των επιδόσεων οι διευθυντές των λυκείων θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες τις εκτυπωμένες καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων, και όχι τα ονόματά τους.

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, πρέπει να ζητήσει από τον διευθυντή να του ανακοινώσει τους βαθμούς με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Σήμερα πάντως συνεχίζονται οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα με τους υποψηφίους να εξετάζονται στα ιταλικά.

Το στίγμα στις φετινές εξετάσεις αναμένεται να δώσει η εκτόξευση στις βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών, που εκτιμάται ότι θα αυξηθούν πολύ σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθοδική πορεία των βάσεων σε Πολυτεχνικές σχολές αλλά και στα περιφερειακά Πανεπιστήμια. 

Οι βάσεις στις Παιδαγωγικές φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση σε αυτές τις σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία. Παρά την αύξηση των θέσεων κατά 5%, που μεταφράζεται σε μια άνετη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έντοvoς αναμένεται ο ανταγωνισμός για τις πολυπόθητες Ιατρικές Σχολές .

 

 

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.