Εργασια

ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ: Τέλος στις προσδοκίες...

Τέλος στις προσδοκίες παράτασης στην Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ ...

 

 

Τον Απρίλιο η νέα προκήρυξη Νομικό κώλυμα για να επιτευχθεί παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, υποστήριξε ότι υπάρχει, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι, ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργός Απασχόλησης, κα Ράνια Αντωνοπούλου και στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, εξετάστηκε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο της παράτασης. Το πρόβλημα που υφίσταται, αφορά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο δεν είναι συγχρηματοδοτούμενο, αλλά καλύπτεται από τους κοινοτικούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, γεγονός που δεν επιτρέπει την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος. Η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν νομικές δυσκολίες, πρόσθεσε όμως ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για παράταση του προγράμματος, μέσω διαβουλεύσεων που έχει με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Η κ. Αντωνοπούλου ενημέρωσε επίσης το προεδρείο της ΚΕΔΕ για τις αλλαγές που προωθούνται στο νομικό πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ώστε να αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.  

 

Σε ότι αφορά στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα ξεκινήσει να υλοποιείται μετά τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός επανέλαβε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το νέο πρόγραμμα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας» και κάλεσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προετοιμαστούν ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν τα Κοινωφελή Προγράμματα, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και των συνεταιριστικών εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να καλύψει έως και 100.000 θέσεις απασχόλησης, με χρονική διάρκεια που θα είναι οκτώ μήνες, δηλαδή τρεις μήνες περισσότερο από το σημερινό. Πάντως, παραμένει η εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης της γ' φάσης της Κοινωφελούς Εργασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και αφορά στην τοποθέτηση 19.000 δικαιούχων – ανέργων, σε θέσεις απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η ανάρτηση των οριστικών πινάκων από τον ΟΑΕΔ έχει καθυστερήσει τουλάχιστον κατά ενάμιση μήνα, με τα προβλήματα στο πληροφοριακό του σύστημα, να μην μπορούν να ξεπεραστούν.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.