Εργασια

3ωρη στάση εργασίας στο ΕΠΑΛ Τριπολης

H ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης.

 

"Ο κ. Υπουργός, αδιαφορώντας για τους υφισταμένους του εκπαιδευτικούς προχώρησε στη ριζική περικοπή των αποσπάσεων εκπαιδευτικών. Μετά τους μηδενικούς διορισμούς, τις ελάχιστες μεταθέσεις, έρχεται και η περιστολή αυτή των αποσπάσεων για να δώσουν τη χαριστική βολή στους νεότερους συναδέλφους, που για άλλη μία φορά, θα μείνουν εγκλωβισμένοι μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και τις οικογένειές τους.

 

Απαιτεί άμεση πραγματοποίηση Γ φάσης αποσπάσεων για όλα τα σημερινά λειτουργικά κενά.

 

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εφαρμόζεται για ακόμα μία φορά η αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση της γνωστής περιοριστικής πολιτικής για την εξοικονόμηση πόρων και αδιαφορεί για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας υποχρεώνονται τα σχολεία να μη σχηματίζουν τμήματα ξένων γλωσσών περισσότερα από τα τμήματα γενικής παιδείας.

 

Το Υπουργείο, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και οι Σχολικοί Σύμβουλοι έπαυσαν τη λειτουργία:

 

1 τμήματος πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Τρίπολης

 

1 τμήματος  Μηχανολόγων στο ΕΠΑΛ Τρίπολης

 

1 τμήματος πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Λεωνιδίου

 

1 τμήματος  πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Άστρους

 

Μείωσαν από 4 σε τρία τα τμήματα της Β στο 4ο ΓΕΛ Τρίπολης.

 

Μείωσαν από 2 σε 1 τμήματα στο ΓΕΛ Άστρους.

 

Όλοι στη συγκέντρωση στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Πελοποννήσου την Παρασκευή 29-9-17 στις 13:00"

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας

Πάνος Ζαφειρόπουλος            Ιωάννης Κρατημένος

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.