Εργασια

Το Φεβρουάριο η προκήρυξη για μόνιμους υπαλλήλους σε Δήμους

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες για την μεγάλη προκήρυξη της χρονιάς, αυτή των 8.171 μόνιμων στην καθαριότητα των δήμων, έχουν αποδυθεί το υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ.

Tο αρχικό χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι αιτήσεις των υποψηφίων θα ξεκινούσαν τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου έχει πάει πίσω τουλάχιστον ένα 15θήμερο με αποτέλεσμα οι προθεσμίες να είναι πλέον ασφυκτικές.

 

Tο βασικό πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν υπουργείο Εσωτερικών και ΑΣΕΠ ήταν ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ των θέσεων που πρόκειται να προκηρύξει η Ανεξάρτητη Αρχή με τις θέσεις για τις οποίες ζητούνται διάφορα προσόντα. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν υπήρχε αντιστοίχιση ειδικοτήτων με τα απαιτούμενα προσόντα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα παρατηρείται τόσο σε ΥΕ όσο και σε ΔΕ ειδικότητες που ασκούν εξειδικευμένα καθήκοντα.

 

Παρόμοια προβλήματα παρατηρήθηκαν σε ΤΕ και ΠΕ θέσεις στις ΔΕΥΑ για τις οποίες απαιτούνται πρόσθετα προσόντα τα οποία ωστόσο δεν έχουν προβλεφθεί αν είναι αντίστοιχα με τους Οργανισμούς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

 

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πολλές θέσεις αφορούν Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στη μεν κατηγορία ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται μόλις 123 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ΔΕ και ΥΕ, με την συντριπτική πλειοψηφία, πλέον των 5.000 να αφορούν θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 

 

 

πηγή: aftodioikisi.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.