Εργασια

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο

Σε θετικό κλίμα και με σημαντικές συγκλίσεις η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ.

Σε θετικό κλίμα και με σημαντικές συγκλίσεις σε ζητήματα που παραμένουν άλυτα για πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του Δ/ντη του Γραφείου του Θέμη Κοτσιφάκη. 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι είναι ένα απολύτως δίκαιο αίτημα που αποτελεί βασική προτεραιότητα  του Υπουργείου. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, με πρωτοβουλία του Υπουργείου το ζήτημα τέθηκε στους θεσμούς κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και οι θεσμοί έχουν γραπτώς αποδεχθεί, για πρώτη φορά, την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση. Επιπλέον, η ΟΛΜΕ αποδέχθηκε πρόταση του Υπουργού να καταθέσει η Ομοσπονδία συγκεκριμένες προτάσεις ως προς το σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι διορισμοί ώστε τον Οκτώβριο, δηλαδή σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, να ανακοινωθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών.

"Κάνουμε το παν ώστε με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης να δρομολογηθούν ως πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τους οποίους θα ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε μια παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος που οξύνεται κάθε χρόνο", είπε ο κ. Γαβρόγλου. 

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η Ομοσπονδία των Καθηγητών συμφώνησαν στην ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος των μόνιμων και των αναπληρωτών καθηγητών, όπως, πχ, είναι η σίτιση και η διαμονή τους όταν διορίζονται σε νησιά, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, ο υπολογισμός των πραγματικών κενών στα σχολεία και ο τρόπος κάλυψής τους στις περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί αρνούνται να αποδεχθούν τον διορισμό. Για τα ζητήματα αυτά, συμφωνήθηκε να υπάρξουν σε τεχνικό επίπεδο νέες συναντήσεις μεταξύ του Υπουργείου και της ΟΛΜΕ ώστε να δρομολογηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Υπήρξε πρόταση από τον Υπουργό για τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας που θα προτείνει λύσεις για διάφορα τρέχοντα προβλήματα.   

Τέλος, ο Υπουργός έκανε αναφορά και στα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο στη συγκέντρωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, λέγοντας: "Η δήλωσή μου  είναι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε ούτε τα χημικά και τη βία, ούτε όμως και ακραίες συμπεριφορές. Δεν μπορεί να καταγγέλλεται απουσία του Υπουργού, όταν ο Υφυπουργός και ο Γ.Γ βρίσκονταν εδώ για να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών". 

 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.