Πολιτικη

Οι πλειστηριασμοί στο ΠεΣυ Πελοποννήσου

Πρόταση ένταξης των πλειστηριασμών ως θέματος εκτός Η.Δ. στην συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου και έκδοση ψηφίσματος.

 

Διαβάστε το Δελτίο τύπου:

"Θέμα:  "ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς - ηλεκτρονικούς και μη, κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία - περιουσία".

 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονιακών - νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς, με αποτέλεσμα πρώτες κατοικίες να υφαρπάζονται από τις τράπεζες ακόμη και για ευτελείς οφειλές.

Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, τράπεζες και Funds, ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τη λαϊκή περιουσία. 

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο, μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα, κλοπή των κόπων μιας ζωής.

Οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνημόνια διάρκειας, που επιβάλλουν Κυβερνήσεις- Ευρωπαϊκή Ένωση - Δ.Ν.Τ, για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων έχουν οδηγήσει λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες και αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους σε μια δύσκολη κατάσταση.

Σήµερα δεν υπάρχει καµιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καµιά διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασµό ακόµη και της πρώτης κατοικίας. 

Απέναντι σ’ αυτήν τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα ένα κίνηµα αντίστασης και αλληλεγγύης. Παρά την κατασυκοφάντηση, τις διώξεις και την καταστολή που δέχεται, δεν έχει επιτρέψει την αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβάλλεται να προβεί σε σειρά πρωτοβουλιών για την προστασία του δικαιώματος της στέγης σε κάθε πολίτη και σε κάθε οικογένεια ως κοινωνικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα με συντονισμένες δράσεις, προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία.

 

Τρίπολη  19-12-2017

ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Γεώργιος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή»

και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος (Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου)

ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ Σταύρος (Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου)

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος (Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος)

 

Σχέδιο ψηφίσματος για πλειστηριασμούς

 

Μετά το κόψιμο των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων , την αύξηση της ανεργίας, οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας, αυτοί που επλήγησαν και πλήττονται, από τις μνημονιακές πολιτικές που προκάλεσαν την κρίση, χάνουν τώρα το σπίτι, το μαγαζί και το χωράφι τους, για να σωθούν για άλλη μια φορά οι τράπεζες.

Ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει, αφού ο αναθεωρημένος νόμος Κατσέλη ελάχιστη προστασία προσφέρει και  οι επαγγελματίες δεν μπορούν να υπαχθούν σ' αυτόν, ενώ με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα πιο αδύναμα στρώματα θα υποστούν τους πλειστηριασμούς, για χρέη που δεν μπορούν  να αποπληρώσουν σε κράτος τράπεζες, ταμεία. 

 

Καλούμε την κυβέρνηση και την Ελληνική Βουλή (μαζί και με την αντιπολίτευση) να νομοθετήσουν: 

Την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.

Τη γενναία διαγραφή των χρεών, των λαϊκών οικογενειών, προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

Τη δυνατότητα εξαγοράς των δανείων από τους πληττόμενους με τους όρους που δίνονται στα funds.

 

Τέλος καταδικάζουμε τη βία και την καταστολή που ασκήθηκε στο ειρηνοδικείο Αθήνας και την χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο σε βάρος των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών και δηλώνουμε τη στήριξη μας σ’ αυτά."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.