Πολιτικη

Τσιαμούλος: "Κανείς δεν έχει καταλάβει ότι είναι Δήμαρχος ο κ. Παυλής"

Την διαφωνία του με τον προϋπολογισμό του Δήμου Τρίπολης, για το Οικονομικό Έτος 2018, εξέφρασε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος.

 

Ο κ. Τσιαμούλος ανάφερε μία σειρά από επιχειρήματα στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έγινε τη Δευτέρα (18/12/2017) στο Πνευματικό Κέντρο.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

 

Αρχικά, ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε από τον Δήμαρχο να μην δηλώνει την παρουσία του εδώ, διότι είναι προφανής και δεν υπάρχει λόγος, αλλά να την υποδηλώνει με τα έργα του στην πόλη, αν και –όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης μας-  «αυτό δεν το έχει καταλάβει κανείς μετά από 3,5 χρόνια»! Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι τα έσοδα είναι στάνταρ και έχουν τεθεί όρια(οροφή) από το αρμόδιο Υπουργείο. Βέβαια θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να φέρει νέες χρηματοδοτήσεις όπως στο Μαντζούνειο που έρχεται από παλιά αλλά  δυστυχώς το απόλυτο μηδέν και σε αυτό τον τομέα. Για να συμπληρώσει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στα έξοδα, διότι μόνο από εκεί θα προκύψει όφελος για τους δημότες.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο σκέλος των εκδηλώσεων, λέγοντας: «Έχουμε προϋπολογισμό εξόδων  περίπου μισό εκατομμύριο για εκδηλώσεις. Πέρασε ένα Πολιτιστικό Καλοκαίρι και δεν κατάλαβε κανείς τίποτα. Ο κόσμος γέμιζε τα λεωφορεία από την Τρίπολη και πήγαινε στο Άστρος και στο Λεωνίδιο για να δει συναυλίες. Αλλάξτε την τακτική, κύριε Δήμαρχε. Επιχορηγήστε σωματεία με συγκεκριμένες προτάσεις αν θέλετε να κάνετε κάτι στον πολιτισμό.

Επίσης παρότρυνε την Δημοτική Αρχή να κάνει άμεσα ξανά τη Νύχτα Shock Price ή Λευκή Νύχτα στις εκπτώσεις του Ιανουαρίου γιατί ο κόσμος το έχει ανάγκη να βγει από το σπίτι του, μιας και εκδηλώσεις άλλες δεν κάνετε. Μην χάνετε χρόνο. Καταλάβατε γιατί φωνάζαμε τόσο καιρό να γίνει Λευκή Νύχτα; »

Τέλος, κάλεσε τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε απολογισμό, ενώ κλείνοντας είπε ότι η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ψήφισε κατά της εισήγησης του προϋπολογισμού.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΛΕΒΙΔΙ

 

Στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Τσιαμούλος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για προβλήματα που αφορούν το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου (είχε προηγηθεί ένα έγγραφο που του είχε κοινοποιηθεί) αλλά και για το Τεχνικό Λύκειο που ξεκίνησε κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ, αφού προσφάτως έφυγε ένας σοβάς και υπάρχει κίνδυνος. Είπε χαρακτηριστικά «Κινηθείτε άμεσα κατά προτεραιότητα στα σχολικά κτίρια μη κινδυνέψει πάλι κανένας άλλος μαθητής ή καθηγητής. Πρόκειται για τα παιδιά μας..»

 

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

 

Το δεύτερο ερώτημα του κ. Τσιαμούλου αφορούσε το internet που πρέπει να λειτουργήσει στο χωριό του Αγίου Βασιλείου και σε άλλα χώριά που δεν έχουν διαδίκτυο, ζητώντας απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή. “Σε λίγες ημέρες έρχεται το 2018 και είναι αδιανόητο να μην έχουν τα χωριά μας internet και να μην μπορούν να συνταγογραφούν οι γιατροί”.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.