Πολιτικη

Έκοψε την πίτα του ο Σύριζα Αρκαδίας (photos)

Στη Μάκρη ή Μπολέτα για τους παλαιότερους, μια κοινότητα που ανήκει στο Δήμο Τρίπολης, έκοψε την πίτα της η Νομαρχιακή Οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος στις 13 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση, που, εκτός από την κοπή, περιελάμβανε και μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Μάκρης.

Το τελευταίο αυτό, γέμισε με μέλη και φίλους του Σύριζα, απ'όλες τις περιοχές του Νομού Αρκαδίας.

Όπως μας τόνισε ο γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής, κ. Τάσος Παπαζαχαρίας, η επιλογή της τοπικής κοινότητας Μάκρης ήταν συμβολική, καθώς στόχος του κόμματος είναι, μέσω της νέας "Καλλικρατικής" μεταρρύθμισης, να δοθεί και πάλι "πνοή" σε κοινότητες που έχουν ερημώσει-ελέω και της πρώτης "Καλλικρατικής" μεταρρύθμισης.

Tη διαδικασία κοπής ανέλαβε ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος, σε δηλώσεις του, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως το 2018 θα είναι έτος εξόδου από την επιτροπεία, σύμφωνα με βάσιμες ελπίδες, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως πρέπει να αποδοθεί και ένα κομμάτι της πίτας στην Αρκαδία-συμπληρώνοντας έτσι τον κ. Παπαζαχαρία που, φυσιολογικώς, είχε προτάξει το κόμμα και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

 

Ο κ. Παπαηλιού, σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους ΜΜΕ, επεσήμανε πως και μετά την έξοδο από την επιτροπεία η κατάσταση δεν θα είναι εύκολη για τη χώρα, αλλά θα είναι σε θέση η Κυβέρνηση να εφαρμόσει τις πολιτικές που επιθυμεί.

Σε ερώτησή μας σχετικά με το επερχόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, την παρουσία του κ. Τσίπρα αλλά και το ποια έργα θα ανακοινωθούν σχετικά με την Περιφέρειά μας, ο κ. Παπαηλιού ήταν "σιβυλλικός": "Το συνέδριο θα γίνει την ώρα που πρέπει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα κάνει τότε τις ανάλογες ανακοινώσεις".

 

Να σημειώσουμε πως στα "πηγαδάκια" που έγιναν μεταξύ παρευρισκομένων, υπήρχε διάχυτη η ανησυχία για τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση, ενώ έμφαση δόθηκε και στο "περίφημο" πολυνομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις και στις τοπικές κοινωνίες.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.