Πολιτικη

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: "Η ονοματολογία μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση"

Σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη στάση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Αρκαδίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

"Η αναζωπύρωση της ονοματολογίας για το Σκοπιανό και οι μικροκομματικές επιδιώξεις και η πατριδοκαπηλία που εκδηλώνονται από διάφορες πλευρές, δεν πρέπει να κρύψουν ότι βασική κοινή επιδίωξη, τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και των άλλων κομμάτων, είναι η όποια επίλυση του ζητήματος να συνδεθεί με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ήταν κι είναι οι βασικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης, πολέμων κι αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. 

Είναι σαφές ότι οι διοργανωτές τέτοιου είδους συλλαλητηρίων, όσο η κυβέρνηση και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα απ' το αν τάσσονται στην πλευρά του εθνικισμού ή του κοσμοπολιτισμού, δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την επίλυση του προβλήματος, υπό την ΑμερικανοΝατοϊκη ομπρέλα, που είναι και ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για τους λαούς των Βαλκανίων.

Η μεν ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού, αθωώνοντας φασιστικές, ναζιστικές δυνάμεις όπως η ΧΑ, που συμμετείχαν επίσημα στο προηγούμενο συλλαλητήριο, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δίνει για μια ακόμη φορά ρεσιτάλ υποκρισίας, τη στιγμή που στο συλλαλητήριο πρωτοστατούσαν οι κυβερνητικοί του συνέταιροι, ενώ και ο ίδιος στο παρελθόν δε δίσταζε να συμπορεύεται με τέτοιες αντιδραστικές δυνάμεις, στο πλαίσιο του πολιτικού του τυχοδιωκτισμού.

Η ονοματολογία από μόνη της μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση, διότι δεν επιτρέπει την ολοκληρωμένη θέαση της κατάστασης, την ώρα που φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να κλείσει το ζήτημα για να προωθηθεί και να κουμπώσει η παραπέρα ενίσχυσή του στην περιοχή. Να δημιουργήσει καινούριες «σφαίρες» επιρροής στον ανταγωνισμό του με τη Ρωσία. 

Σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός με την προϋπόθεση  να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα (σύνταγμα), να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δυο χωρών. 

Από αυτή τη σκοπιά η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας (ΔΑΚΕ – Αδέσμευτοι)  δεν απαντάει στο πρόβλημα, κινείται σε λαθεμένη κατεύθυνση. Συσκοτίζει αιτίες και υπαίτιους, ρίχνει νερό στο μύλο επικίνδυνων εξελίξεων που μπορούν να δώσουν νέα δεινά στους λαούς της περιοχής". 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.