Πολιτικη

Υποχρεωτική εκπαίδευση από 4 χρόνων: Αντίθετοι οι Δήμοι

Έντονη η αντίδραση της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων απέναντι στο νομοσχέδιο που προβλέπει υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών από τα 4 έτη

 

Όπως υποστηρίζει η ΚΕΔΕ, η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, διάταξη με την οποία καθιερώνεται η ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες.

 

Παράλληλα όπως τονίζει η ΚΕΔΕ, τορπιλίζει την ομαλή λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που εξυπηρετούν χιλιάδες οικογένειες με υποδειγματικό τρόπο και θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

 

Με δεδομένη την κρισιμότητα του ζητήματος, η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να υπάρχει σχετική διαβούλευση της κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.

 

Ειδικότερα, σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς τους Δημάρχους, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, τους ζητά να καλέσουν όλους τους γονείς να συνυπογράψουν την κοινή επιστολή που απέστειλε μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών στον Πρωθυπουργό.

 

Κοινή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, της Αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Συνδέσμο Βρεφονηπιαγωγών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.30 το πρωί στο Υπ. Εσωτερικών.

 

πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.