Πολιτικη

Σπίρτζης: Το δίκτυο της χώρας πουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί!

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, κατά την τοποθέτησή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου, άσκησε δριμεία κριτική στη νοοτροπία και τις πρακτικές που ίσχυαν μέχρι τώρα, όπως είπε, στην Ελλάδα.

Ο κ. Σπίρτζης, δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

 

"Είναι αναγκαιότητα ο τρόπος παραγωγής των υποδομών να αλλάξει.

Μια πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να συνεδριάζει σε κλειστά γραφεία γι αυτό ήρθαν τα Περιφερειακά  Συνέδρια

Η Πελοπόννησος έχει ζήσει πολλές φορές το φαινόμενο να ξεκινά ένα έργο και να μην ολοκληρώνεται.

 Δεν γίνεται μια χώρα με τα δικά μας πλεονεκτήματα να έχει περιοχές μαραζωμένες πληθυσμιακά κ παραγωγικά.  Δυστυχώς η Πελοπόννησος έχει πολλές τέτοιες περιοχές.

Για να γίνουν μεγάλα έργα υποδομών θα πρέπει να δανειστούμε και αυτοί που μας δανείζουν δεν κοιτούν τα έργα αλλά αν είναι βιώσιμα. Πρέπει να ενημερωθούμε όλοι, φορείς και πολίτες, να δούμε ποια έργα είναι βιώσιμα, ποια μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το δημόσιο και ποια όχι. Προσπαθούμε μέσω των συνεδρίων να πλαισιώσουμε τις εργασίες που έχουν γίνει από όλους τους τομείς 

Τερματίζουμε τις παλιές πρακτικές που έφεραν την χώρα εδώ." 

Επίσης ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και σε διάφορα έργα που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων τα παρακάτω: "Ο ΜΟΡΕΑΣ ανέλαβε να μελετήσει 2 άξονες: 1) στην Καλαμάτα, 2) μια σειρά άλλων έργων για να κλείσει το δαχτυλίδι από την Πάτρα στην Καλαμάτα. 

Μειώθηκαν οι αποζημιώσεις, οι αυτοκινητόδρομοι είχαν χρηματικό όφελος για το δημόσιο 250.000.000 ευρώ.

Ένα σημαντικό έργο για την Αρκαδία που θα ξεκινήσει άμεσα η μελέτη του είναι η παράκαμψη των Λαγκαδιών, το 1ο τμήμα θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2019.

Μετά αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός: Η Καλαμάτα πρέπει να έχει ένα κατάλληλο αεροδρόμιο ώστε να αναβαθμιστεί η τουριστική κίνηση, γι'αυτό πρέπει να γίνει διεθνές το αεροδρόμιο, έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλες τις περιοχές.

Τέλος όσον αφορά την Τρίπολη ο υπουργός ανακοίνωσε τρία σημαντικά έργα που θα γίνουν άμεσα: 1) Αντιπλημμυρικά έργα, 2) 11 στρέμματα και το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού θα χρησιμοποιηθούν ώστε να φτιαχτεί ο σιδηρόδρομος ξανά, 3) Θα ιδρυθεί μουσείο κάτω από το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης στη μνήμη όσων εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.