Πολιτικη

Τζιούμης: "Πλήρης αναξιοπιστία στη Δημοτική Αρχή"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" κ. Κώστας Τζιούμης, με αφορμή το δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (27/3), στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Τζιούμης αρχικά αναφέρθηκε στον οικονομικό απολογισμό- ισολογισμό που ήταν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης λέγοντας: "Σαν παράταξη ψηφίσαμε παρών. Δεν έχει να κάνει με τη δουλειά των ορκωτών λογιστών που αποτύπωσαν τα οικονομικά στοιχεία και την οικονομική κατάσταση που βρισκόταν ο δήμος στο τέλος του 2016. Αυτό που φάνηκε από τον οικονομικό απολογισμό είναι η παντελής ανυπαρξία του έργου της δημοτικής Αρχής."

 

Στη συνέχεια ο κ. Τζιούμης μίλησε για τη δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρθηκε στο ΔΑΚ Τρίπολης λέγοντας: "Έγινε αγώνας στο κλειστό γυμναστήριο και έσταζε η οροφή. Η εικόνα δεν είναι καθόλου κολακευτική για το Δήμο. Έχει λογική η πρόταση του κ. Καραλή, να γίνει αλλαγή όλης της στέγης αλλά θα πάρει μήνες για ολοκληρωθεί το έργο. Να διορθώσουμε τη βλάβη και αν κάνουν το έργο θα είναι καλοδεχούμενο."

 

Έπειτα έγινε αναφορά στην παρουσίαση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο, για την διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Τζιούμης είπε χαρακτηριστικά ότι: "Θέλω να στηλιτεύσω τον επιλεκτικό αποκλεισμό των ΜΜΕ από μία δημόσια εκδήλωση που διοργανώθηκε σε έναν δημόσιο χώρο. Είναι απαράδεκτο φαινόμενο και δεν έχει το δικαίωμα να στερείς από τους συμπολίτες μας την ενημέρωση. Το γεγονός αυτό, εκφράζει το φόβο του κ. Δημάρχου για τυχόν ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς την εταιρεία."

 

Για το θέμα των απορριμμάτων τόνισε: " Έχουμε σταματήσει να σχολιάζουμε τις φαντασιώσεις του κ. Δημάρχου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν γίνεται ο κ. Δήμαρχος, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, να λειτουργεί ως dealer και να κάνει promotion διαφόρων εταιρειών διαχείρισης απορριμμάτων. Να βγάλει σχέδιο και πρόγραμμα και να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο να μας το παρουσιάσει."

 

Για το θέμα του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ ο κ. Τζιούμης είπε: "Είχε γίνει μία ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου στο Πνευματικό Κέντρο για το θέμα της μειωμένης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Εκεί, είχαμε αποφασίσει να γίνουν κάποιες ενέργειες αλλά δυστυχώς δύο μήνες μετά, δεν έχει γίνει τίποτα."

 

Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της ΚΕΔΗΤ ο κ. Τζιούμης είπε: "Mε ευθύνη του Δημάρχου και της προέδρου της ΚΕΔΗΤ, δεν έχουν οριστεί ακόμα ορκωτοί λογιστές για το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ. Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος της δημοτικής αρχής. Είχαμε πάρει απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Δεν υπάρχει αξιοπιστία στη δημοτική Αρχή."

 

Τέλος, για τις εκδηλώσεις του Πάσχα δήλωσε πως: "Συνεχίζουν να κάνουν εκδηλώσεις με υψηλό κόστος, γι' αυτό εμείς σαν παράταξη ψηφίσαμε παρών. Βάλαμε έναν προβληματισμό καθώς είναι κοινός τόπος ότι, το Πάσχα στην Τρίπολη φθίνει και έχει υποβαθμιστεί. Έχουν αλλάξει βέβαια και οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Η δική μας πρόταση είναι, να καθίσουμε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κ. Βρέντα και να ξεκινήσουμε από το Σεπτέμβριο μία ομάδα εργασίας για τον προγραμματισμό του Πάσχα, με σκοπό να το αναβαθμίσουμε, έχοντας πολλαπλά οφέλη για τη πόλη μας, για το δήμο μας και για την περιοχή μας. Να ξανακάνουμε την Τρίπολη προορισμό για τις γιορτές του Πάσχα."

 

Για την απουσία του Δημάρχου από το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Τζιούμης είπε: " Όποιος είναι στο δημοτικό συμβούλιο θα μπαίνει παρών, όποιος δεν είναι θα μπαίνει απών. Υπάρχουν δικαιολογημένες απουσίες αλλά δεν μπορεί να δηλώνουν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και στο δημοτικό συμβούλιο να είναι απών. Ο κ. Δήμαρχος σύμφωνα με το νόμο, δεν υποχρεούται τυπικά να είναι στο δημοτικό συμβούλιο, δεν ψηφίζει αλλά όταν θέτουμε κάποια ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο δεν σημαίνει ότι, επειδή απουσιάζει ο Δήμαρχος δεν πρέπει να απαντώνται τα ερωτήματα από τους αρμόδιους."

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.