Πολιτικη

Έμπρακτη στήριξη της αγροτικής παραγωγής στο Αθήναιο (video, photos)

O Aντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας βρέθηκε στο χωριό Αθήναιο και μίλησε για την καλλιέργεια μύρτιλλων, όπως και για την Αρκαδική γη γενικά.

Ο κ. Γιαννακούρας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

"Το ζητούμενο σήμερα για την ελληνική οικονομία είναι η αύξηση της αγροτικής παραγωγής και οφείλουμε όλοι μας να καλλιεργήσουμε ώστε να μην υπάρχει στην Αρκαδία ούτε ένα στρέμμα ακαλλιέργητης γης.

Εμείς στο Αθήναιο το κάνουμε πράξη αυτό και προχωρήσαμε σε επέκταση της καλλιέργειας μύρτιλλων περισσότερο ως παράδειγμα για τους συμπατριώτες μου, κυρίως τους νέους.

Άλλωστε και ως περιφερειακή αρχή έχουμε δώσει μεγάλη βάση στην ενίσχυση των παραγωγών μας (αγροτών-κτηνοτρόφων) και κάνουμε έργα με στόχο την δημιουργία υποδομών που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Και εκτός από τα παραδοσιακά προϊόντα η αρκαδική γη μας δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουμε και νέα προϊόντα, που μπορεί να είναι πιο απαιτητικά αλλά έχουν μεγάλη ζήτηση στις ξένες αγορές και καλύτερη τιμή.

Στην προσπάθεια που κάνουμε γενικότερα για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής στην Αρκαδία, δίνουμε και εμείς το παράδειγμα στους συμπατριώτες μας και κυρίως στους νέους και καλλιεργούμε τη γη των παππούδων και των γονιών μας στο Αθήναιο.

Η Αρκαδία είναι ευλογημένη γη και δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα στρέμμα ακαλλιέργητο, αλλά ειδικά όπου υπάρχει νερό οφείλουμε όλοι να φυτεύσουμε αγροτικά προϊόντα.

Στο Αθήναιο επεκτείναμε την παραγωγή μύρτιλλων, μία εναλλακτική καλλιέργεια με μεγάλη ζήτηση, καλή τιμή αλλά συνάμα και μία απαιτητική καλλιέργεια.

Η καλλιέργεια της γης μας, δίνει επίσης την δυνατότητα να μην αποκοπούν οι νέοι μας από τα χωριά αλλά να τα επισκέπτονται και να έχουν παράλληλα την δυνατότητα να γεύονται αγνά -βιολογικά προϊόντα που παράγουν μόνοι τους."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.