Πολιτικη

H Αρκαδία μέσα από διαδρομές για ορεινή ποδηλασία (photos)

Μαραθώνιο αγώνα ορεινού ποδηλάτου με την ονομασία "Μαινάλια" στη ΔΕ Βαλτετσίου, οργανώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μαζί με άλλους φορείς.

O Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

"Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε ως Περιφερειακή Αρχή για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας, αναζητούμε διάφορες δράσεις για την ανάδειξη των πλείστων ομορφιών και των ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχών του τόπου μας.

Μετά από τον αγώνα Enduro Greek Series που διεξήχθη στο Βαλτεσινίκο, ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας στα μονοπάτια των “Αρκάδων Ποιμένων”, που προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και συμμετεχόντων στον αγώνα, κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ζήτησα από τους διοργανωτές του αγώνα να τους δείξω και άλλες περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας.

Έτσι μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης ορεινής ποδηλασίας Χάρη Θεοδωρόπουλο και την ψυχή της διοργάνωσης του ENDURO GREEK SERIES, του συμπατριώτη μας Κώστα Παναγούλια και με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αρκαδίας Θεόδωρο Ντάνο, ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, πολλές περιοχές στην ΔΕ Βαλτετσίου.

Οι περιοχές που περπατήσαμε για πολλές ώρες, συνδυάζουν φυσικό κάλλος (καστανόδασος, δρυόδασος) και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα ο Ναός του Ποσειδώνα στην κορυφή του Προφήτη Ηλία Ασέας (γενέτειρα του ποιητή Νίκου Γκάτσου) και ο ναός της Αρτέμιδος στις Αραχαμίτες, μία περιοχή που ανασκάπτεται και έχει αποφανθεί η Αρχαιολογία πως επρόκειτο για την Αρχαία Μαινάλια Γη.

Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένας μαραθώνιος αγώνας ποδηλάτου βουνού με την επωνυμία “Μαινάλια” που θα περνά από τα χωριά Αραχαμίτες, Κεραστάρι, Ασέα, Αθήναιο, θα διασχίζει ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους μαζί με τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχές.

Ευελπιστούμε , αφού γίνουν όλες οι διαδικασίες , να ενταχθεί ο αγώνας στο επίσημο καλεντάρι της Ένωσης Ορεινής Ποδηλασίας και οι πρώτοι αγώνες να διεξαχθούν το Μάιο του 2019.

Η συνολική διαδρομή είναι περίπου 20 χιλιόμετρα και το επόμενο διάστημα θα γίνει καθαρισμός των μονοπατιών, σηματοδότησή τους και η απαιτούμενη αίτηση για την ένταξη στο καλεντάρι των αγώνων."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.