Πολιτικη

Πρόστιμο 240.000 € σε κτηνοτρόφο στη Βάστα Μεγαλόπολης

Πρόστιμο ύψους 240 χιλιάδων ευρώ επέβαλλε η Πολεοδομία σε κτηνοτρόφο για παράνομο ποιμνιοστάσιο, έξω από το χωριό Βάστα Μεγαλόπολης.

 Στη περιοχή βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας και τόνισε πως "Το Δημόσιο και οι υπηρεσίες του αυτή τη φορά εξάντλησαν την αυστηρότητά τους". 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: 

"Το Δημόσιο και οι υπηρεσίες του αυτή τη φορά εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και έδειξαν το σκληρό πρόσωπό τους σε έναν άνθρωπο της υπαίθρου, σε έναν άνθρωπο που παλεύει να ζήσει την οικογένειά του σε ένα χωριό της Αρκαδίας.

Διευκρινίζοντας εξαρχής πως όλοι πρέπει να τηρούμε την νομιμότητα, οφείλω να πω πως με προβλημάτισε ιδιαίτερα η περίπτωση του εν λόγω ανθρώπου και για αυτό θέλησα να μοιραστώ μαζί σας το όλο θέμα, θεωρώντας πως αυτό είναι και το σωστό.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε σε μένα και στον συνάδελφο Γιώργο Ρουμελιώτη κατά τη διάρκεια επίσκεψής μας στην Βάστα για ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Η Πολεοδομία επέβαλλε πρόστιμο ύψους 240 χιλιάδων ευρώ σε κτηνοτρόφο για παράνομο ποιμνιοστάσιο, έξω από το χωριό Βάστα Μεγαλόπολης.

Σε ένα ποιμνιοστάσιο, όχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά στη "μέση του πουθενά" και κατασκευασμένο με τσίγκους, τους οποίους δεν αγόρασε ο κτηνοτρόφος, αλλά του προσφέρθηκαν από εταιρεία αναψυκτικών.

Το πρόστιμο είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να πληρωθεί από τον κτηνοτρόφο και θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί λύση και να πληρωθεί ένα συμβολικό ποσό και να γίνουν και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την νομιμοποίηση του ποιμνιοστασίου (κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής και σε αυτό δεν αντιλέγει κανείς).

Έχω πει πολλές φορές πως οι άνθρωποι τη υπαίθρου, οι άνθρωποι της παραγωγής, οι άνθρωποι που μένουν στον τόπο τους και στα χωριά μας, είναι αυτοί που θα μας βγάλουν από την κρίση. Δεν πρέπει λοιπόν να είμαστε εμπόδιο στην προσπάθειά τους και δεν πρέπει να αποτρέπουμε και νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους...

Με τέτοιες πρακτικές δεν βοηθούμε στην διατήρηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και σιγά-σιγά δεν θα μείνει κανένας να ασχολείται με αυτόν τον τομέα.

Άλλωστε υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το Κράτος όχι μόνο δεν τήρησε την νομιμότητα, αλλά αντίθετα έκανε "τα στραβά μάτια" και μάλιστα σε ανθρώπους που μπορούσαν να πληρώσουν πρόστιμα αντίστοιχου ύψους ή και μεγαλύτερου, αλλά για λόγους που όλοι μας εικάζουμε δεν τους επιβλήθηκαν ποτέ.

Ας ελπίσουμε, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθώ και εγώ, οι υπηρεσίες να επανεξετάσουν την συγκεκριμένη περίπτωση και να βρεθεί μία πιο ανθρώπινη λύση."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.