Πολιτικη

"Δεν υπάρχουν άραγε εργολάβοι στην Αρκαδία και σε όλη την Πελοπόννησο;"

Την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολιάζει ο Βαγγέλης Γιαννακούρας.

"Με πολύ ικανοποίηση διάβασα, επιτέλους, σήμερα, με καθυστέρηση τουλάχιστον έξι μηνών, την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για απευθείας ανάθεση σε εργολάβου του έργου της αποκατάστασης των ζημιών στο δρόμο που οδηγεί στον κτηνοτροφικό συνοικισμό της Κώμης ΔΕ Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης στην Αρκαδία.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 11ης Ιουνίου είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον ανωτέρω δρόμο με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να έχουν πρόσβαση στα ποιμνιοστάσιά τους.

Η τότε περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη και με εισήγηση δική μου, μετά από άμεση κινητοποίησή μας και επιτόπια επίσκεψη-αυτοψία, ενέταξε στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της 26ης Ιουνίου έργο ως κατεπείγον μετά από πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών, προϋπολογισμού 124 χιλιάδων ευρώ.

Η μελέτη του έργου οριστικοποιήθηκε αρχές Αυγούστου και χρειάστηκαν τέσσερις και πλέον μήνες στη νέα περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα να κάνει το αυτονόητο, την ανάθεση έργου χωρίς διαγωνισμό, όπως προβλέπεται για τα κατεπείγοντα έργα.

Και, όπως διαπιστώσαμε σήμερα, ω του θαύματος (!), το ανωτέρω έργο, επαναλαμβάνω, χωρίς διαγωνισμό, ως προβλέπεται, ανατέθηκε από την περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα σε εργολάβο εξ Αθηνών.

Μάλλον δεν υπάρχουν εργολάβοι στην Αρκαδία και σε όλη την Πελοπόννησο ή μάλλον δεν είναι ικανοί να εκτελέσουν το συγκεκριμένο έργο ή ίσως είναι τόσο πλούσιοι που δεν χρειάζεται να δουλέψουν.

Ας μου απαντήσουν οι εργολάβοι της Αρκαδίας και όλης της Πελοποννήσου.

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας"

 *Η φωτογραφία από την αυτοψία του κ. Γιαννακούρα στην Κώμη τον Ιούνιο του 2019

 

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.