Πολιτικη

"Υπάρχουν κ.Νίκα ήδη ενταγμένα έργα και εξασφαλισμένα χρήματα..."

Β.Γιαννακούρας: "Υπάρχουν κ.Νίκα ήδη ενταγμένα έργα και εξασφαλισμένα χρήματα για τις Μονές Φιλοσόφου και Αιμυαλών"

Δεν απαιτούνται νέες πιστώσεις

Παίρνοντας αφορμή από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Αρχή , μετά την επίσκεψη σε δύο μοναστήρια της Γορτυνίας, τη Μονή Φιλοσόφου και τη Μονή Αιμυαλών, που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Νίκας και Λαμπρόπουλος, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες και επειδή διαπίστωσα πως είτε αγνοούν είτε σκόπιμα το αποσιωπούν, θέλω να τους ενημερώσω τα εξής, τα οποία μάλιστα τα γνωρίζει και ο κ.Πανταζόπουλος , προϊστάμενος μηχανικός της ΠΕ Αρκαδίας που τους συνόδευε.

Συγκεκριμένα για τις δύο αυτές Μονές υπάρχουν ψηφισμένες χρηματοδοτήσεις και εξασφαλισμένες πιστώσεις 300 χιλιάδων ευρώ για το δρόμο από το Παλαιοχώρι προς τη Μονή Φιλοσόφου και 25 χιλιάδων ευρώ για το δρόμο από τη Στεμνίτσα προς τη Μονή Αιμυαλών.

Με τα χρήματα αυτά ολοκληρώνεται η βατότητα των δρόμων προς τις δύο ανωτέρω μονές.

Δεν απαιτούνται λοιπόν κ. Νίκα και κ.Λαμπρόπουλε νέες πιστώσεις, όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας.

Αυτό που απαιτείται είναι μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίηση των έργων.

Επ’ ευκαιρία θέλω να υπενθυμίσω ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε μεταξύ των προτεραιοτήτων της και μάλιστα σε κυρίαρχη θέση, την ανάδειξη των ιστορικών μονών της Αρκαδίας – του επονομαζόμενου Αγίου Όρους της Πελοποννήσου, τόσο για θρησκευτικούς-ιστορικούς όσο και για τουριστικούς λόγους.

 

Εύχομαι «Καλή χρονιά» με υγεία και με την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των περίπου 300 έργων  στην Αρκαδία, που είναι ενταγμένα και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από την δική μας Περιφερειακή Αρχή.

Φωτογραφία από περιοδεία μου στη Μονή Φιλοσόφου

Βαγγέλης Γιαννακούρας

τ.Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.