Πολιτικη

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αύξηση δημοτικών τελών στη Β. Κυνουρία

Η πάλη μας μπορεί να βάλει φρένο, να ανακόψει την επίθεση!

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζει αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις υπερδιπλασιάζονται. 

Την ίδια στιγμή  παρ’ ότι αναγνωρίζει  ότι η μείωση των ΚΑΠ αποτελεί  το σημαντικότερο οικονομικό ζήτημα του δήμου μαζί με το έλλειμμα στα ανταποδοτικά, δεν κάνει καμιά κίνηση για τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων από τους ΚΑΠ, που για το 2020  φτάνουν περίπου στα 4 εκατομύρια ευρώ.

Επιβεβαιώνουν με την απόφασή τους ότι είναι κομμάτι του κράτους που στοχεύει στην εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών  ομίλων.

Χαρατσώνουν τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους μεροκαματιάρηδες, φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες  για να  χρηματοδοτήσουν βασικές κοινωνικές ανάγκες που είναι ευθύνη του κράτους. Την ίδια στιγμή δε διεκδικούν τα παρακρατηθέντα, με σκοπό να διευκολύνουν τη δημιουργία των υπερπλεονασμάτων που θα διαμορφώσουν τον λεγόμενο δημοσιονομικό χώρο για  την ενίσχυση των κεφαλαιοκρατών, με μείωση της φορολογίας στα κέρδη των ΑΕ. 

Γι’ αυτό δε συζήτησαν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης:

• Να απαιτηθεί να περάσει τουλάχιστον η μισθοδοσία του  προσωπικού  για τις υπηρεσίες καθαριότητας  και ηλεκτροφωτισμού στην ευθύνη του κράτους.  

• Να μην υπάρξει καμιά αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη για τις κατοικίες και  τις μικρές επιχειρήσεις  (μικρομάγαζα) που φυτοζωούν.

• Να καταργηθούν  για  κοινωνικούς φορείς (σωματεία, πολιτιστικούς φορείς, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ), για τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, για άνεργους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ με πάνω από 67% αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και ενταγμένους στο ΚΕΑ

• Να αυξηθούν σε μεγάλες επιχειρήσεις, πολυκαταστήματα, Σ/Μ, χρηματοπιστωτικές, νέες τεχνολογίες  κλπ  υποκαταστήματα μονοπωλιακών ομίλων, και άλλων επιχειρηματιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να αντιδράσουν στη δημοτική και κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Η πάλη μας μπορεί να βάλει φρένο, να ανακόψει την επίθεση! Ο λαός και μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει να μην εφαρμοστούν οι υπέρογκες αυξήσεις. Να διεκδικήσει μειώσεις και πλήρη κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.