Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κατά του δημάρχου Μεγαλόπολης

Με αφορμή την απουσία του από την εκδήλωση για τη μεταλιγνιτική εποχή.

Την Παρασκευή που μας πέρασε 6-11-2020 το βράδυ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οργάνωσε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση  για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής Μεγαλόπολης ύστερα από το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ χωρίς κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος ως εισηγητές, με ευχαρίστηση και πραγματικό ενδιαφέρον για την περιοχή, οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ ενέργειας και περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, κλιματικής αλλαγής Ρένα Δούρου καθώς και ο βουλευτής Αρκαδίας σύντροφος Γιώργος Παπαηλιού, ως επίσης το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Χρήστος Στάικος.

Στη τηλεδιάσκεψη αξίζει να σημειωθεί ότι έλαβε μέρος με την τοποθέτησή του και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος δίνει τη μάχη από την Ευρωβουλή για περισσότερα χρήματα από το ταμείο της Ε.Ε.

Επίσης, έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης και ο πρόεδρος της ΕΤΕ - ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης καθώς και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης του δήμου Μεγαλόπολης και πρώην Δήμαρχος Σπύρος Τσιριγώτης όπως και ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος.

Όλοι οι προαναφερόμενοι κατέθεσαν την αγωνία τους για τις δυσμενείς επιπτώσεις στη περιοχή που θα έχει το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων αλλά και τις προτάσεις τους για τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης προκειμένου να μη μαραζώσει.

Οι βουλευτές και τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ μας ενημέρωσαν για το σχέδιο που έχει το κόμμα μας για την επόμενη μέρα της ευρύτερης περιοχής Μεγαλόπολης.

Δυστυχώς όμως υπήρξε μια ηχηρή απουσία από την εκδήλωση και ήταν αυτή του νυν Δημάρχου Μεγαλόπολης ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη σοβαρότητα της υπόθεσης και δεν συμμετείχε ούτε διά κάποιου Αντιδημάρχου ως αντιπροσώπου του.

Κρίμα  που του έτυχε, όπως μας ενημέρωσε χωρίς επίσημο e mail ως όφειλε, κάποια άλλη πιο "σημαντικότερη δουλειά" και  δεν μπόρεσε να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πλέον σημαντικό θέμα που απασχολεί τους δημότες του.

Βέβαια θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες, αφού το θέμα αυτό θα απασχολεί συνεχώς τους κατοίκους της περιοχής και θα επιβάλλει συζητήσεις με όλους για να υπάρξει ένα σχέδιο πραγματικά δίκαιης μετάβασης και εγγύησης για την συνέχιση της ζωής στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.